This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Bázisóvodák Bázisóvodák bemutatkozása

Eszterlánc Óvoda Gyöngyharmat Tagóvoda

Cím: 2120 Dunakeszi, Garas u. 28.
Telefonszám: 27/341 887
E-mail cím: gyongyovi(kukac)invitel(pont)hu
Bázisóvoda vezető: Druzsinné Nagy Eszter

Környezeti nevelésért felelős: Németh Rozália

Óvodánk a Duna-parti lakótelep első óvodájaként épült 1979-ben. Az óvodaalapítás óta nagy gondot fordítunk az itt élő gyerekek és családtagjaik számára szervezendő kulturális, természet közeli programok, környezetvédő akciók, kampányok megvalósítására, a lakótelepi életkörülmények figyelembe vételével.

  • 1992-től Oktatóközpont kitüntető címmel rendelkezünk. Az érdeklődő pedagógusoknak országos szintű találkozókat, környezeti neveléshez kapcsolódó akkreditált továbbképzéseket szerveztünk. Helyet adtunk az Óvodásokkal a Természet Megóvásáért egyesület továbbképzésének.
  • 1996-ban pályázat útján sikeresen elnyertük a Zöld Óvoda címet. 2001-ben felvételt nyert intézményünk a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségébe /KOKOSZ/. Részt veszünk az őszi vándorgyűléseken és tavaszi óvodai találkozókon. Munkánk elismeréseként „Enikő-díjat” kaptunk (2002). Tagja vagyunk a Környezetünkért Óvodai Egyesületnek. Elméleti, gyakorlati tudásunkat szakmai napokon, konferenciákon, terepgyakorlatokon bővítjük. Törekszünk az újszerűségre, szakmai megújulásra, önképzésre. Az óvoda dolgozói jó csapatszellemben, a gyermekek érdekét maximálisan szem előtt tartva végzik munkájukat. A környezetvédelem lelkes elkötelezettjei.
  • 2013 decemberétől Örökös Zöld Óvoda cím birtokosai vagyunk. Környezettudatos magatartásunkkal a gyermekek, családok és a lakókörnyezetünkben élők szemléletformálását, cselekvőkészségét alakítjuk. Oktatókertet hoztunk létre a fenntartónak és a sikeres OTP-s pályázatnak köszönhetően. Folyamatosan bővítjük lehetőségeit.
  • Környezetbarát napokat tartunk, melyre meghívjuk a tagóvodákból, térségből az érdeklődő óvodapedagógusokat és nagyobb gyermekeket. Környezeti, szenzitív játékokat, ültetést és szelektív hulladékválogatást segítő tevékenységeket kínálunk, nagy sikerrel.
  • Környezetharmóniára nevelés óvodai programunkat magunk írtuk. A pedagógiai és nevelőmunkánkban jelen van a zöld óvoda kritériumrendszere, a fenntarthatóság pedagógiai célkitűzéseinek megvalósítása.

Kapcsolataink: Dunakeszin tagóvodákkal, öko iskolákkal és zöld óvodákkal. Magyar madártani Egyesület munkatársával. Környezetvédelmi tanácsnokkal.

Bázisóvodai feladatok: Kapcsolatfelvétel a megye zöld óvodáival (73). Szakmai, módszertani segítséget szeretnénk nyújtani a zöld óvoda címre pályázó intézményeknek.

Bázisóvoda mottónk:

„A világ különleges és bonyolult, akárcsak a pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon.

(Gerald Durell)

dunakeszi-gyongyharmat.png

zoldovoda-kiemelt-01.png

Zöld Óvoda hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni a Zöld Óvoda hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!