This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Bázisóvodák Bázisóvodák bemutatkozása

Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvoda, Bölcsőde

Cím: 5540 Szarvas, Szabadság út 6-8.
Telefonszám: 66/312 332
E-mail cím: gyakorlo(kukac)gff-szarvas(pont)hu
Web: www.gyakorloovi-suli.hu
Bázisóvoda vezető: Bíró Gyula, birogyulameister@gmail.com
Zöld Óvoda mentor: Bajomi Nagy Éva (bajominagyeva@gmail.com)

Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde Békés megye Zöld óvoda Bázisintézményének bemutatkozása

Intézményünk 2006-ban nyerte el először a Zöld Óvoda címet. A háromévenként megújuló pályázati ciklus után 2013-ban elnyertük az Örökös Zöld Óvoda címet is. Mint Gyakorlóóvoda, a pedagógusképzés színtereként már a 90-es évektől bekapcsolódtunk az országos hatáskörű, a környezeti nevelési tartalmakat előtérbe helyező civil szerveződésbe, a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségébe (KOKOSZ), s ezen belül tagjai lettünk az Óvodai Munkacsoportnak is. Környezeti nevelőmunka iránti elkötelezettségünket jelezte a nevelőtestületünk által 1999-ban elkészített TESZ (Tevékeny együttműködés Szemléletformálással) nevelési program, amely az óta is óvodai nevelőmunkánk egyik sarkköve, segítője a pedagógusjelöltek attitűdformálásának. Az elmúlt időszakban készült kiadványaink oktatófilmjeink (1999, 2006, 2012, 2016), szakvezető óvodapedagógusaink gyakorlati munkájának lenyomatai.

Nevelőtestületünk mindig is nyitott volt a régiónkhoz tartozó intézményekkel való együttműködésben. 2010-ben hívtuk életre régiónkban (Békés és Csongrád megye) a Zöld Óvodák Regionális Találkozóját, amelynek célja a környezeti nevelés területén megvalósuló eredmények bemutatása, a társintézményekkel való együttműködés, tapasztalatcsere. Sikeres pályázati tevékenységünknek köszönhetően városi és megyei szinten is együttműködést kezdeményeztünk a zöld jeles napok megünneplésére. Minősített referenciaintézményként pedig szakmai nap keretében számos környezetpedagógiai gyakorlati bemutatót tartottunk Békés megye köznevelési intézményeinek.

Intézményünk Regionális Gyermekkert Módszertani Központként támogatja a térség, régió környezetpedagógiai szakmai munkáját, szoros együttműködésben a SZIE Szarvasi Arborétumával és Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságával.

Bázisintézményként szeretnénk szoros szakmai kapcsolatot kiépíteni a megye Zöld Óvodáival (13), valamint támogatni, segíteni mindazokat az óvodákat, amelyek a „zöld úton” haladnak.

zoldovoda-kiemelt-01.png

Zöld Óvoda hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni a Zöld Óvoda hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!