This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Bázisóvodák Bázisóvodák bemutatkozása

Salgótarjáni Összevont Óvoda Körúti Tagóvodája

Cím: 3100 Salgótarján, Fáy András u. 35.
Telefonszám: 32/312 798
E-mail cím: korutiovi(kukac)starjan(pont)hu
Bázisóvoda vezető: Kis Miklósné

Óvodánk Salgótarján egyik zöldövezeti lakótelepén helyezkedik el. Tevékenységközpontú Pedagógia Programunk speciális céljai között szerepel a környezettudatosságra és egészséges életmódra nevelés, az ezekhez kapcsolódó jó szokások kialakítása óvodáskorban. A gyermekek környezettudatos nevelésének alapja a természet megismerésére, szeretetére, tiszteletére nevelés. Zöld jeles napi rendezvényeik mellett a „Zöldség-gyümölcs fesztiválunk”, a”Városi Műfal-mászó Találkozó” és a „Fussunk együtt” rendezvényeink révén aktívan bevonjuk a családokat, és a lakótelep lakosságát is.

Munkánk elismeréseként már 2006-ban megkaptuk a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium által meghirdetett „Zöld Óvoda” címet, melyet 2010-ben és 2013-ban megújítottunk. 2014-ben sikerült elnyernünk az „Örökös Zöld Óvoda”, valamint a „Madárbarát Óvoda” címet is.

2015-ben a Körúti Tagóvoda minősített referencia intézmény is lett, éppen a „Környezetvédő óvodások tábora” jó gyakorlatunk által.

A Zöld Óvoda és Ökoiskola program kiterjesztése érdekében megvalósuló SH/4/5 projekt keretében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Zöld Óvoda roadshow-t indított, hogy az óvodák megismerhessék a legjobb környezeti nevelési gyakorlatokat. A roadshow egyik állomása Salgótarjánban 2016. május 10-én, a Madarak és Fák napján volt, melynek megszervezésére intézményünket kérték fel. A nagy sikerű rendezvényünk hatására Salgótarján valamennyi nem „zöld” tagóvodája „zöldülni” szeretne. Örömmel segítjük őket ebben a kezdeményezésükben.

Értékteremtő és értékőrző pedagógiai gyakorlatunk kiterjesztése már évekkel ezelőtt elkezdődött tudásmegosztó tevékenységeink által. Konferenciákon, szakmai-műhelymunkákon, szakmai napokon és egyéb képzéseken, rendezvényeken adtuk közre környezettudatos nevelésünk gyakorlatát.

2016-ban városi Zöld Óvoda munkaközösséget vezetünk, ahol környezettudatos óvodai nevelésünk terén elért eredményeink átadása, valamint más intézmények segítése, támogatása történik a környezettudatos szemlélet kialakításában. Tapasztalataink, ötleteink átadása nem csak elméleti, hanem elsősorban gyakorlati formában történik.

Tagóvoda-vezetőként irányítom azt a pedagógiai és szakmai munkát, mely által a mesterprogramomban tervezett környezeti neveléssel kapcsolatos célkitűzéseink példaértékű munkát végző közösségünk által megvalósulhat. Jelenleg van folyamatban a Salgótarjáni Összevont Óvoda által benyújtott Erdei óvodai minősítés pályázatának elkészítése, melyben megalkotó- és megvalósítóként is részt veszünk.

zoldovoda-kiemelt-01.png

Zöld Óvoda hírlevél

Ha elsőként szeretne értesülni a Zöld Óvoda hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!