Komáromi Tóparti Óvoda

Cím: 2900 Komárom, Tópart ltp. 4.
Telefonszám: 34/340-968
E-mail cím: topartiovi(kukac)komarom(pont)hu
Bázisóvoda vezető: Nagy Márta
Zöld Óvoda mentor: Nagy Márta

 

Komárom városa kedvező természeti, földrajzi adottságokkal rendelkezik. Magyarország észak-nyugati folyosója a Vág-Duna torkolatánál, a Kisalföld peremén. Városunk jelentőségét növeli a méltán híres és egyedülálló erődrendszer. Kiemelkedő a több évtizedes múltra visszatekintő Brigetio Gyógyfürdő jelentősége.

A Komáromi Tóparti Óvoda a város legszebb környezetében, a Rüdiger-tó szomszédságában fogadja az óvodás korú gyerekeket. Fenntartónk: Komárom Város Önkormányzata.

Intézményünket egy lakótelep veszi körül. Szintes épületünk kellemesen belesimul az emeletes házak közé. Nagy területű udvarunk füvesített, igazi gyermekparadicsom, „kis liget” a lakótelep házai között.

Négy vegyes életkorú gyermekcsoportban fogadjuk a gyerekeket.

Napfényes, tágas, nagylégterű csoportszobáink nyugodt, biztonságos, esztétikus életteret biztosítanak a hozzánk járó kisgyermekeknek.

Az óvoda alkalmazotti közössége elkötelezetten hisz az óvodáskorú gyermekek játékának elsődlegességében, annak fejlesztő voltában.

A környezeti nevelés fontosságát, személyiségformáló, szokásalakító szerepét tekintjük óvodai nevelésünk vezérfonalának, ezért az óvodában megvalósuló tevékenységeket erre fűzzük fel. A természet megszerettetése, védelme, a tiszta környezet iránti igény alapjainak lerakása, környezetünk szépségeinek megláttatása óvodai nevelésünk fontos feladata. 

A gyermekeken keresztül a családok figyelmét is igyekszünk felhívni környezetünk értékeinek felfedezésére, a környezetért felelős életvitel kialakítására.
ZÖLD ÓVODA 2009., 2012., 2015.
MADÁRBARÁT ÓVODA 2008.