Nagykanizsa Központi Óvoda

Cím: 8800 Nagykanizsa, Muraközi út 5.
Telefon: (+36 30) 7567672
E-mail: nkedit(kukac)nkkozpontiovi(pont)hu
Bázisóvoda vezető: Dr. Némethné Kovács Edit
Zöld óvoda mentor: Domina Erika, attilaovoda@znet.hu

 

Az Attila Óvoda 1973 óta fogad gyerekeket jelenleg 6 csoportban. 2006 óta „Zöld Óvoda” címmel rendelkezünk, folyamatosan bővítjük a fenntarthatóságra nevelés területén végzett nevelőmunkánkat.

Nevelésünk 3 alappillére a környezettudatosság, az egészséges életmód és hagyományápolás.

Jellegzetességeink, szolgáltatásaink:

Egyedi tervezésű óvodaudvarunkon, simogató kertünkben műhelymunkák szervezésével mutatjuk be a településen és környékén működő óvodákban dolgozó kollégáknak tevékenységeinket. Zalai Zöld Óvodák munkaközössége keretében a város óvodapedagógusai rendszeresen figyelemmel kísérik az eredményeinket, megbeszéljük a tennivalókat, az eredményességet és a kudarcokat is.
A Kendli majori terepi gyakorlatok, táborok május hónapban az élmények szerepére, a rácsodálkozás megtapasztaltatásra nyújtunk követendő példákat.
A Nemzetközi Óvodapedagógia Konferencia szervezése testvérvárosok részvételével minden tavasszal megrendezésre kerül. Itt az egymástól tanulás lehetőségeit teremtjük meg.
 2011 óta óvodánk Előminősített referencia intézmény és felsőoktatási gyakorlóhely cím birtokosa. Projektünk címe: „Sólyomszárny” A környezeti nevelés területén szerzett tapasztalatainkat szívesen átadjuk az érdeklődő kollégáinknak. Várjuk jelentkezésüket.
„Jó gyakorlataink”: 1. Tudatos vásárlói szokások alakítása 2. Az újjáéledő óvodakertben rejlő lehetőségek 3. A múlt öröksége és a fenntarthatóságra nevelés. Ezekből az anyagokból szívesen tartunk bemutatókat, előadásokat, nevelési értekezletet igény szerint a helyszínen.
2013 tavaszán CSR díjban részesült óvodánk Dr. Cinki László „Felelősség-vállalás a jövő generációért” c projektje alapján. A díjat „Akik a jövő generációért a legtöbbet tettek” közös programért, 2013. június 25-én vehettük át Brüsszelben. Erre az eredményre büszkék vagyunk.
Bázisintézményünk hatósugarában elsősorban a város óvodapedagógusai, valamint Zala megye óvodái tartoznak.

KOKOSZ tagságunk által az országból számtalan környezetvédelmi oktatóközponttal tartunk fent kapcsolatot.

Vetített előadás a Zöld Óvoda Bázisintézményről