Rákosmenti Százszorszép Óvoda

Cím: 1171 Budapest, Rezgő u. 15.
Telefon: (+36 1)2578817
Fax: (+36 1)2578817
E-mail: ovoda(kukac)szazszorszepovoda(pont)hu
Bázisóvoda vezetőe: Pádárné Tóth Andrea
Zöld Óvoda mentor: Békési Zita, zita.bekesi(kukac)gmail(pont)com

www.szazszorszepovoda.hu 

 

Intézményünk Budapest XVII. kerületében, Rákoskerten a Rezgő utcában nyugodt, csendes, családi házas övezetben található. A Zöld Óvodák Bázisintézményeként törekszünk a fenntarthatóságra nevelés céljait, feladatait megvalósítani.

Nevelőtestületünk küldetésnyilatkozata: "Érző szívvel, nyitott szemmel, harmóniában, az emberi értékek átadásával, együtt a gyermekekért."

 

Mindezek megvalósítása érdekében nagyon sokat teszünk, ebből csak a legjellemzőbbeket emeljük ki:

Partnerei vagyunk a Greenwill-nek, a Magyar Madártani Egyesületnek és az Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának.
Bevonjuk a szülőket természeti ünnepeink előkészítésébe és megvalósításába.
Saját innovációként az óvodánk udvarán lévő növényekről törzsanyagot és módszertani segédanyagot dolgoztunk ki, melyet környezeti nevelésünk során felhasználunk.
Az intézményünk udvarán lévő fák, bokrok nevét kis táblákon jelezzük. 1993 óta az ország különböző területein nyári természetismereti tábort szervezünk azoknak a gyerekeknek, akiknek a családja ezt igényli.
Az óvodában és a csoportokban megvalósul a papír, a műanyag és az elhasznált elem gyűjtése. Folyamatosan hozhatják a szülők a háztartásban elhasznált konyhai olajat, zsiradékot, amit térítés nélkül a BIOFILTER Kft-nek adunk át, hogy újrahasznosíthassák (pl.: utak építésénél).
Mint „Zöld Óvoda” az alábbiakban tudunk segíteni a hozzánk fordulóknak: bemutató foglalkozások tartása a csoportjainkban, gyakorlati munkánk megismertetése. A Zöld Óvoda pályázat szempontsorának értelmezése, módszertani és technikai segítségnyújtás a pályázat elkészítéséhez.

Területi hatókörünk: Budapesten és Pest-megyében lévő óvodák.

Vetített előadás a Zöld Óvoda Bázisintézményről

A Rákosmenti Százszorszép Óvoda vetített előadása, 2018