Váci Alsóvárosi Óvoda

Cím: 2600 Vác, Vám utca 11
Telefonszám: 06/27/ 317-092
E-mail cím: ovoda.alsovarosi(kukac)gmail(pont)com
Bázisóvoda vezető: Lambekné Gál Gabriella

Zöld Óvoda mentor: Bodnár Melinda

Váci Alsóvárosi Óvoda bemutatkozása

A Váci Alsóvárosi Óvoda, mint székhely két tagintézménnyel rendelkezik, összesen 14 óvodai csoport működésével. A környezeti nevelés iránti elkötelezettségünket bizonyítja, hogy mind a székhely, mind a tagóvodák rendelkeznek az „Örökös Zöld Óvoda” címmel.

Intézményünket 2019-ben kérte fel az Agrárminisztérium Zöld Óvoda Bázisintézményként történő feladatok ellátására Pest megyében.

Pedagógiai Programunk kiemelt feladata a Zöld Óvoda kritériumrendszerének történő megfelelés, ezért céljainkat és ehhez kapcsolódó feladatainkat az elvárások maximális figyelembe vételével fogalmaztuk meg.

Programjaink tervezésénél és megvalósításánál az élményközpontú, életkori sajátosságokat figyelembe vevő és tevékenységeken alapuló nevelés megvalósítását tartjuk elsődlegesnek.

Fontosnak tartjuk a meglévő partnerkapcsolatok fenntartását és továbbiak keresését, amelyek hozzájárulnak és támogatják a minél változatosabb programok biztosítását a gyermekek számára.

Zöld Óvoda szakmai munkaközösségünk évek óta működik intézményi szinten óvodánkban.

Célunk:

Pest megyében felkért Zöld Óvoda Bázisintézményként a zöld óvodai kritériumrendszer követelményeinek való megfelelés.

Óvodák megszólítása, majd támogatása, amelyek elkötelezettek a környezeti nevelés iránt és nem rendelkeznek Zöld Óvoda címmel, de céljaik között szerepel ennek megszerzése.

Szakmai kapcsolatok erősítése már „Zöld Óvoda” címet elnyert óvodákkal.

Feladatunk:

A tudatos szakmai munka segítése, támogatása az eredményes, színvonalas nevelőmunka érdekében a pedagógus kompetenciák tükrében.

Az egymástól tanulás, gyakorlati munka támogatása, innovációs lehetőségek gyakorlati megvalósítása, továbbképzési lehetőségek biztosítása.

Tartalmas partnerkapcsolatok kiépítése.

Hiszünk abban, hogy bázisintézményként bekapcsolódva a Zöld Óvoda hálózatába minél szélesebb körben segíthetjük és terjeszthetjük a környezettudatos szemléletmód és magatartás alakítását szűkebb és tágabb környezetünkben.