This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Ismét Életjelek Akció indult a zöld óvodák részére

Az Életjelek Akció időszaka idén: 2019. május 21. - június 14.

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szakmai támogatása mellett akciófelhívásttett közzé Zöld Óvodák, Örökös Zöld Óvodák, Ökoiskolák és Örökös Ökoiskolák körében Életjelek Akció címmel.

A felhíváshoz csatlakozhat minden Zöld Óvoda, Örökös Zöld Óvoda óvodás csapata, pedagógusaik támogatásával, vezetésével, függetlenül attól, hogy az adott óvoda, iskola városias vagy vidéki környezetben van-e.

Az Életjelek Akció lényege, hogy a csoport az óvodája környezetében találjon Natura 2000 területet, látogassa azt meg, készítsen fotót, és azt töltse fel 2019. június 14-ig egy közös digitális felszínre. A zöld óvodák e-mailben kapják meg a feltöltéshez szükséges kódjukat és a képek feltöltésének űrlapját.

A felhívás egyszerre kívánja segíteni a Natura 2000 fogalom megismerését, a terepi élménypedagógiát, és a digitális lehetőségek pedagógiai felhasználását. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feltöltött fotókat - néhány nap késéssel - egy közös térképalkalmazásban nyilvánosságra hozzuk, így a zöld óvodák megnézhetik a társintézmények alkotásait is, és felmutathatják közös eredményeiket másoknak. A virtuális nyilvánosság a helyi értékek iránti büszkeség mellett segíti a környezeti nevelés iránt elkötelezett óvodák közötti kapcsolatok erősítését is.

Az Életjelek Akció évente ismétlődik, ezen keresztül szolgálva egy-egy táj változásának közösségi-intézményi dokumentálását, valamint az évfolyamok, generációk közötti élő kapcsolat fejlődését. A 2016-os és 2017-es képek az oldal alján böngészhetőek: http://ofi.hu/hir/eletjelek-akcio-felhivas.

 

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!