This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Akkreditált pedagógus továbbképzés leendő vagy már Zöld Óvoda koordinátorai részére - Budapesten!

Akkreditált pedagógus továbbképzés leendő vagy már Zöld Óvoda koordinátorai részére – Budapesten!

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2019 novemberében egyszer két napos és egyszer egy napos képzés keretében „Felkészítő képzés Zöld Óvoda / Ökoiskola koordinátorok részére” (óvodai modul) címen 30 órás, 30 kredites óvodapedagógus továbbképzést szervez budapesti Campusában.

A képzés célja, hogy az óvodapedagógusok intézményükben folytatott környezeti nevelő munkájukba beépítsék a környezettudatos magatartás, a fenntarthatóság legújabb eredményeit, megismerhessék a Zöld Óvoda hálózat jó gyakorlatait, tapasztalatait.

A képzést mindazoknak ajánljuk, akik valamilyen formában kapcsolatban állnak intézményük környezeti nevelésével, tervezik a Zöld Óvoda cím elnyerését, vagy már azok és a fenntarthatóság új eredményeiről, beépíthetőségének lehetőségeiről szeretnének gyakorlatorientált módon bővebb információt szerezni.

A képzés során kooperatív módszerű témafeldolgozásokkal érintjük – többek között – az alábbi témákat: a fenntarthatóságra nevelés legújabb eredményei, a Natura 2000 szemléletmód megismerése és az ezzel kapcsolatos ismeretek integrálása az óvoda tevékenységeibe, pályázatírás, munkaterv készítés, stb.

A képzés a résztvevők aktivitására épít, valamint terepi foglalkozást is tartalmaz.

Így például a bázisintézményekből érkező kollégák a bázisintézményi gyakorlatukat (a megbízás óta eltelt időszakra vonatkozóan), a Zöld Óvoda címre pályázó, vagy azt már elnyert intézmények pedig a fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységüket mutatják be, egy rövid ppt-ben, max. 5 dia erejéig.

Képzés időpontja: 2019.11.08-09. (péntek-szombat) és 11.23. (szombat), a megadott napokon 10-17.30 között.

Helyszín: Apor Vilmos Katolikus Főiskola Campusa, 1201 Budapest Török Flóris út 227-229.

A jelentkezés feltétele: egyetem és/vagy főiskola; pedagógiai szakirányú végzettség; bármely pedagógiai végzettség.

A tanúsítvány kiadásának feltételei: a képzés időtartamának 90%-ban való jelenlét, a záródolgozat elfogadása, a reflektív napló bemutatása.

Jelentkezési határidő: 2019.november 03.

Részvételi díj összege: 30.000 Ft, melyet a Zöld Óvodák bázisintézményeinek óvodapedagógusai (intézményenként 1-1 fő) részére az Agrárminisztérium a Mezőgazdasági Múzeum közvetítésével átvállal, így számukra INGYENES. A bázisóvodákon kívül jelentkezők az összeget a főiskola bankszámlaszámára utalják legkésőbb a továbbképzés időpontja előtt 3 nappal: 10700323-67353264-51100005 (CIB Bank), a közleménybe kérjük beírni: Felkészítő képzés Zöld Óvoda koordinátorok részére

Szállás –korlátozott számban – a Campusban is igényelhető, kapcsolattartó: Balázs Veronika oktatásszervező: balazs.veronika@avkf.hu, +36-1-920-2683/200-as mellék.

A jelentkezés módja: regisztráció az online felületen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHyVBecel4lA6zJHyAqOHfyeRWvZJ6LAUJu6nSHdlwgmGvzQ/viewform

Bővebb információ: http://pedakkred.oh.gov.hu/PedAkkred/Catalogue/CatalogueDetails.aspx?Id=7174

Kérdés esetén: Megyeriné dr. Runyó Anna, megyerine.anna@avkf.hu keressék.

A továbbképzés megszervezését az Eszterházy Károly Egyetem mint alapító és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola között megkötött megállapodás teszi lehetővé.

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!