This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Egészséges életmód szakmai nap Szegeden

A szegedi Földmíves Utcai Óvoda, mint a Zöld Óvoda hálózat bázisintézménye, szakmai napra hívta Csongrád megye óvodáit, melynek témája az „Egészséges életmód megvalósulásának lehetőségei az óvodás korú gyerekek életében”.

A január 26-án megtartott szakmai napon 6 település 11 intézményéből, 33 pedagógus vett részt. A rendezvénynek óvodánk adott otthont, így a szakmai beszélgetés mellett bepillantást nyerhettek vendégeink az óvoda mindennapjaiba. A szervezési feladatainkat a Zöldmíves munkaközösség tagjai közösen oldották meg a szülők aktív közreműködésével.

Célunk volt bázisintézményünk bemutatása, a további közös munka megalapozása, az intézmények kapcsolatrendszerének kialakítása. Emellett új, innovatív ötletek bemutatása, megbeszélése az egészséges életmód megvalósulásának lehetőségeiről, óvodánk egészség projektjének bemutatása által. Kötetlen beszélgetés során alkalom nyílt olyan pedagógiai helyzetek, problémák megvitatására is, melyekkel nap mint nap szembesülnek a pedagógusok. Rendezvényünket Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának igazgatónője nyitotta meg.


Szakmai napunkon előadóként vett részt az egyik óvodánkba járó testvérpár apukája, Katona Zsolt - Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Testnevelés és Sporttudományi Intézet – egyetemi tanársegéd. Előadása: Egészségnevelés a fogantatástól az iskoláig. Régi partnerünk Gácsi Mária - habilitációs kutyakiképző, terápiás kutya felvezető, aki előadással egybekötött bemutatót tartott terápiás kutyájával. Legfőbb célja annak bemutatása volt, hogy hogyan tud segíteni egy, a gyerekeket érintő betegség vagy probléma megoldásában egy terápiás kutya.


A nap folyamán bemutattuk óvodánk zöld tevékenységeit, kiemelten az egészség témahéten keresztül. Gyakorlati példákkal segítettük a zöldség–gyümölcs, tea–méz, gyógynövények, tej–tejtermékek, magvak–gabonafélék témájának feldolgozását. Megmutattuk, hogy a mozgás és esélyegyenlőség hogyan épül be óvodai életünkbe. Ehhez gyógytornász és a Napos Oldal Egyesület önkénteseinek közreműködését kértük.

A résztvevő kollegák visszajelzése és az elégedettségi kérdőívek alapján elmondhatjuk, hogy rendezvényünk elérte célját. A jelenlévőkkel kiépítettük a kapcsolattartás rendszerét és igény van további találkozók szervezésére is.

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!