This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Egy bázisóvoda beszámolója

Nagy megtiszteltetés érte óvodánkat. 2015 decemberében elnyertük az „Örökös Zöld Óvoda” címet. 2016 pedig szeptemberben a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérte óvodánkat, hogy Hajdú-Bihar megyében lássa el a Zöld Óvoda bázisintézmény feladatát. Intézményünk elvállalta ezt a megtisztelő feladatot, és 2016. szeptember 15-én ünnepélyes keretek között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban megtörtént a megbízólevél hivatalos átadása, Román István helyettes államtitkár által.

Bázisintézményként felvettük a kapcsolatot megyénk zöld óvodáival, tájékoztatást adtunk a bázisintézmény feladatairól, a segítségadás lehetséges módjairól. Koordináltuk térségünkben a „Zöld óvodás vagyok” rajzpályázat megvalósulást. Értesítettük megyénk zöld óvodáit a pályázati lehetőségről, majd a beérkező pályaműveket értékeltük, a nyertes alkotásokat továbbítottuk a pályázat kiírója, a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, mint a zöld óvoda hálózat működtetője felé.

Március 22-én résztvevői voltunk a Zöld óvoda mozgalom 10 éves működése alkalmából rendezett „Öltözz zöldbe!” flashmob rendezvényen, amikor óvodánkba járó minden gyerek és felnőtt zöldbe öltözve fejezte ki elhivatottságát a természetvédelem, a környezettudatos magatartás mellett. A rendezvény megvalósulását is segítettük a megyei Zöld óvodák értesítésével.

 A Föld napja alkalmából, áprilisban került megrendezésre szakmai napunk, ahová megyénk zöld óvodáinak pedagógusai kaptak meghívást. A Föld Barátainak magyarországi tagja, a Zöld Kör képviselőjének előadásával gazdagodtak, és hallhattak új információkat, ismereteket a jelenlevők. Majd prezentáltuk zöld óvodánk 10 éves munkáját. Az előadások után az óvodánkban már hagyománynak mondható „Zöld manó hétpróbát” kísérhették figyelemmel, lehettek részesei az óvodapedagógusok. A hét próba teljesítése után a gyerekek Hétpróbás zöld manókká váltak, akik a tudásukról számot adva a Föld barátaiként, és segítőiként fogadalmat tettek arról, hogy természetet szerető, óvó felnőttekké válnak.

A próba ideje alatt, illetve azután eszmecserékre került sor, amikor az óvodapedagógusok megosztották tapasztalataikat, segítve ezzel egymást az óvodáskorú gyerekek környezettudatos magatartásának alapozásában, megvalósításában.

A rendezvény alatt megtekinthető volt az újrahasznosítás jegyében berendezett kiállítás, amelyet a vendégek által készített tárgyak is bővítettek, színesítettek, valamint a „Zöld óvodás vagyok” rajzpályázat beérkezett, tovább nem küldött alkotásai is kiállításra kerültek.

Városunk polgármestere, intézményünk vezetője támogatták rendezvényeinket, támogatásukról biztosították Zöld óvodánkat.

Balmazújvárosi Nyitnikék Óvoda, Hajdú-Bihar megyei Zöld Óvoda bázisintézmény

Képek a 2017-es évről: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,

 

 

 

 

 

 

 

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!