This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Elismerések Pedagógusnap alkalmából

Hálával és köszönettel tartozunk azoknak a pedagógusoknak, akik elhivatottak a környezettudatos szemléletformálás kialakításában és elterjesztésében – jelentette ki dr. Nagy István agrárminiszter a Környezetvédelmi világnap és Pedagógusnap alkalmából 2019. június 5-én tartott kitüntetés-átadó ünnepségen, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A miniszter az eseményen arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezettudatos szemléletformálást támogatják az oktatási-nevelési célzattal meghirdetett programok, amelyeket a tárca háttérintézményeivel közösen valósít meg. Dr. Nagy István szerint ennek a munkának a megalapozását már egészen kisgyermekkorban el kell kezdeni.

A tárcavezető kiemelkedő jelentőségűnek tartja az óvodai környezeti nevelést. Jelenleg a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatát 945 Zöld óvoda alkotja, ebből 160 Örökös Zöld Óvoda.

Pedagógusnap alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott

Bagi Márta Anna, a Zuglói Napraforgó Óvoda intézményvezetője, több évtizedes óvodapedagógusként és vezetőként végzett kiemelkedő munkájáért, az óvodák zöld tevékenységének és a bábos műfajnak a népszerűsítésében elért eredményeiért.

Farkasné Egyed Zsuzsánna Katalin,  a Patróna Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola óvodavezetője, több mint három évtizedes intézményvezetői munkájáért, a környezeti nevelés, a fenntartható fejlődés népszerűsítésében végzett óvodapedagógusi tevékenységéért.

Dr. Hartl Éva,  egyetemi docens, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar intézetigazgatója, a környezettudatosság erősítésében, a környezeti nevelésben végzett tevékenységéért, a "Zöld Óvoda" „Örökös Zöld Óvoda" Értékelő Bizottságban ellátott munkájáért.

Katóné Antal Yvette Anita,  az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ hivatali főtanácsosa, több mint egy évtizedes a „Zöld Óvoda” minősítő cím feltétel- és pályázati rendszer kialakításában, elemzésében, értékelésében végzett munkájáért.

Megyeriné dr. Runyó Anna,  főiskolai tanár, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tudományos rektor-helyettese, a „Zöld Óvoda” pályázatok Értékelő Bizottságában végzett munkájáért, a környezettudatosabb gondolkodásmód és a fenntarthatóság népszerűsítése terén elért eredményeiért.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Forrás: AM Sajtóiroda

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!