This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Kihirdették az Országos Iskolakert-fejlesztési Program idei nyerteseit

Kihirdették az Országos Iskolakert-fejlesztési Program idei nyerteseit

2020. március 18. 12:06

Idén országszerte 50 óvoda- és 50 iskolakert támogatása valósulhat meg az Országos Iskolakert-fejlesztési Programnak köszönhetően. A sikeresen pályázó intézmények névsorát kedden hozták nyilvánosságra.

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Alapozó Alprogramjának III. ütemére 2020. február 10-től lehetett jelentkezni, az Agrárminisztérium, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával és az Iskolakertekért Alapítvány koordinálásával meghirdetett pályázaton. A kezdeményezéshez idéntől már óvodák is csatlakozhattak. Pályázni óvoda- illetve iskolakertek kialakítására, mentor kertek fejlesztésére, valamint az intézmények mentor szerepre történő felkészítésére lehetett. A felhívás sikerét jelzi, hogy ismét az ország minden megyéjéből voltak érdeklődők. Több mint négyszeres volt a túljelentkezés, és az érvényes pályázatok száma is több mint háromszorosan meghaladta a rendelkezésre álló kibővített keretet.

Kép letöltése

 

Fotó: Shutterstock


A pályázatok elbírálása megtörtént, a nyertesek listája 2020. március 17-től elérhető az Iskolakertekért Alapítvány honlapján (http://www.iskolakertekert.hu/index.php/hu/). A nyerteseket pedig az Alapítvány e-mailben is értesíti.

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program 2019-ben indult el az Agrárminisztérium támogatásával. A kezdeményezés célja a felnövekvő generáció szemléletformálása, hiszen a jövő környezeti kihívásaival csak felkészülten, környezettudatos hozzáállással lehet szembenézni. Az agrártárca elkötelezett a városi zöldfelületek megőrzésében és bővítésében, illetve a helyi közösségek fejlesztésében, ehhez a szemlélethez járul hozzá az országos program idei kiírása is.

Kép letöltése

 

Forrás: AM


A COVID-19 koronavírus miatt elrendelt intézkedések következtében a program megvalósítása későbbre tolódik, az érintettek közvetlen tájékoztatást kapnak az alapítványtól a további teendőkről, az eszközök átvételéről, a képzések megvalósításáról illetve a program aktuális következő lépéseiről.

(AM Sajtóiroda)

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/kornyezetugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/kihirdettek-az-orszagos-iskolakert-fejlesztesi-program-idei-nyerteseit

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!