This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Környezettudatos mesekönyvet ajánlunk!

A Fintan kobold kalandjai Amerikában - környezettudatos mesekönyv nemrég jelent meg e-book formában, melyről az OzoneTV 50 perces filmet forgatott.

És hogy miről szólnak a mesekönyv epizódjai?

Fintan kobold csínytevései révén, egy teherhajón kerül Írországból Amerikába, ahol a potyautas megismerkedik a másik főhőssel, a nyolcéves Patrikkal. A koboldkirály Fintant, mielőtt hazatérhetne, 100 jó cselekedet végrehajtására bünteti, melyek egytől egyig kapcsolatosak a környezetvédelemmel, ezen belül az állatvédelemmel, a természet szeretetével és gondozásával, az energia és az erőforrások optimális felhasználásával, a hulladék csökkentésével, de többek közt olvashatunk még a korszerű és egészséges táplálkozásról, a biokultúráról, a kertészkedésről és ezzel kapcsolatban az önellátásról, a pénzügyekről és a takarékoskodásról is. Mindezt természetesen könnyed hangvételben, sok esetben, vicces formában, hogy a gyermek játszva, szórakozva ismerje meg a környezetvédelem alapfogalmait. A szerző az egyes epizódok tartalomjegyzékében részletesen ismerteti a szülőknek az egyes környezetvédelemmel kapcsolatos alapfogalmakat, így a szülő akár képezheti is a gyermekét a környezetvédelemre, miközben a mesét olvassa.

Az FB oldalon bárki beleolvashat az egyes kezdő epizódokba, illetve megtekintheti az illusztrációkat is.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésüket, a szerző és a kiadó szívesen együttműködik Önökkel, mely kooperáció keretében a szerzőtől vagy a kiadótól egy ingyenes példányt igényelhetnek belső használatra. Csak annyit kell tenniük, hogy írnak az info@fintankoboldkalandjai.hu e-mail címre. Bővebb információval a kiadó vagy a szerző szolgál.


zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!