This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Lezárult a Zöld Óvoda-, Ökoiskola Hálózatok kiszélesítését célzó fejlesztés

A projekt megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatta a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében.

A svájci és magyar támogatású projekt eredményeit az Életjelek – konferencia a fenntarthatóságra nevelésről című rendezvényen mutatta be a projektgazda (OFI) szeptember 19-én. A projektidőszak alatt több mint 300-zal nőtt a Zöld Óvoda címmel rendelkező óvodák száma, részben a projekt megrendelésére dolgozó Regionális Zöld Óvoda Forrásközpontok mentori és képzésszervezői munkájának eredményeképpen. A projekteredményeket a projektvezető előadásából (http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/kr_sh45_2016szept_zaro.pdf) is megismerhetik.  Ezek közül a nyomtatott és letölthető segédanyagokra külön is felhívjuk figyelmüket.

Natúrázzunk! címmel zöldóvoda-pedagógusok, különösen a koordinátori feladatot ellátó munkatársak számára elkészült a Natura 2000 természeti nevelési tematikát feldolgozó segédlet sorozat. A kézikönyvek régiónként megismétlik a természetvédelmi és az óvodai környezeti nevelési fejezetet (5-42. oldalak és 43-64. oldalak), valamint a 65. oldaltól régióspecifikus tudásbázist, foglalkozásterveket, tevékenységleírásokat adnak az új természeti nevelési részterületre. A sorozathoz tartozik a tavasszal megjelent Natúrázzunk! foglalkoztatófüzet (5-8 éveseknek). Minden segédlet, valamint a foglalkoztatófüzet teljes egészében letölthető:

http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/natura2000_1-82_kmr_ovoda.pdf

http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/natura2000_1-80_emo_ovoda.pdf

http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/natura2000_1-86_ea_ovoda.pdf

http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/natura2000_1-80_da_ovoda.pdf

http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/natura2000_1-82_ddt_ovoda.pdf

http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/natura2000_1-82_kdt_ovoda.pdf

http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/natura2000_1-84_nydt_ovoda.pdf

http://ofi.hu/kiadvany/naturazzunk-foglalkoztato-fuzet-zold-ovodasoknak-es-okoiskolasoknak

A 2030-ig tartó időszak fenntarthatóságra nevelő feladataihoz készült, ráhangoló poszter: http://www.ofi.hu/sites/default/files/attachments/Konczey_Halacsyism-ovoda-poszter.pdf

A Zöld óvoda leszünk! című útmutató a címpályázatot tervező óvodák számára ajánlott segédanyag: http://ofi.hu/node/171515.

Korlátozott számban az OFI-ban (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, 1143 Budapest, Szobránc utca 6-8., a 409-es szobában, hétköznapokon 8:30 és 14:30 között, Bognárné Héjja Krisztinánál) még elérhető nyomtatott falinaptárként (fekvő A1 méretű plakátként) a zöld óvodai éves tervezőnaptár. A naptár ki is nyomtatható: http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/sh45_ovodai_tervezo_a1_0.pdf és http://ofi.hu/sites/default/files/attachments/sh45_ovodai_tervezo_a3_0.pdf (A3-as méret).

Az Életjelek – konferencia előadásai itt érhetők el: http://ofi.hu/hir/lezarult-zold-ovodak-es-okoiskolak-mozgalmanak-kiszelesiteset-celzo-svajci-finanszirozasu-0.

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!