This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Nálunk laknak Babszem Jankók és Borsószem hercegkisasszonyok

Az Iskolakertekért Alapítvány „Hüvelyesek éve – 2016” felhíváshoz kapcsolódóan Nálatok laknak-e még Babszem Jankók és Borsószem királykisasszonyok? címmel kiírt pályázatán az Ajka Városi Óvoda III. helyezést ért el.Projektünk interaktív bemutatására lehetőséget kaptunk a II. Országos Iskolakert-hálózat találkozón Győrben, 2016. szeptember.30 - án. Az óvodakert gondozását fotókon keresztül ismerhették meg az érdeklődők, a projekthez kapcsolódó mozgást, finommotorikát, rendszerező, kombinatív, logikai képességeket fejlesztő, szenzitív játékokat ki is próbálhatták.

A Garden Kertészet Kft felajánlása - 40 db évelő növény – lett a jutalmunk eredményes pályamunkánkért. Az óvodás gyermekek által is gondozható fűszer és dísznövényeket választottunk, melyeket a felajánló ügyvezetője, Gyimothi Sándor úr személyesen hozott el nekünk. Köszönetképpen dalokkal, versekkel fogadtuk őt.

A választott gyógy/fűszer palántákat – Lavandula angustifolia, Santolina rosmarinifolia, Thynus citriodorus Aureum – sziklakertünkbe és szegélyágyba helyeztük. A díszfüvek (Festuca glauca), törpecserjék (Lonicera nitida Maigrün, Spiraea japonica Little Princess) – az utca felől szűrik majd a levegőt, és nyújtanak védelmet számunkra az autók kipufogógázától. A gyerekek a feladatra felkészülve, óvatosan vették kézbe a növényeket, féltő gondossággal öntöttek vizet a kiásott mélyedésekbe, töltötték friss palántafölddel.


Ha az udvaron tartózkodunk, megfigyelik nőttek-e már, megvitatják melyik örökzöld és melyek dobják el leveleiket a téli fagyok beálltával. Egymást figyelmeztetik, hogy kertünk új lakóit óvják, nehogy valaki rálépjen, letörje őket. Szüleiknek büszkén mutatják kezük munkájának eredményét.

Ráczné Németh Csilla
óvodavezető

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!