This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Szakmai párbeszéd a 17 Fenntartható Fejlődési Cél kapcsán Veszprém megye Zöld Óvoda Bázisintézményében

2019. 01. 22-én az Ajka Városi Óvodában a 17 FFC Zöld Óvoda támogatási lehetőségeiről hallottak gondolatébresztő előadást Bolla Zoltánné óvodai környezeti nevelőtől, a bázisintézmény mentorától az érdeklődő kolléganők.

Az előadás közben a megye 20 óvodájából érkező óvodapedagógustól sok hozzászólás, tapasztalat, ötlet, szakmai felelősségről, szülői kötelességről szóló megjegyzés hangzott el a felvázolt elképzelésekkel kapcsolatosan.

Ezek után a fenntarthatóság pedagógiáját támogató új módszereket (projekt, kooperatív technika, témahét) mutatta be, hasonlította össze Jagaditsné Bajczi Erika óvodai környezeti nevelő (Ajka Városi Óvoda).

Megállapodtunk abban, hogy a hallottakhoz, a saját nevelőtestület bevonásával mindenki átgondolja a meghatározott célokat, feladatokat és ehhez kapcsolódó játékokat (dráma-, szituációs játékokat, vizsgálódásokat, …) gyűjtünk, találunk ki a megvalósítás támogatásához.

2019. 01. 28-án a Pápai Városi Óvodák Fáy András lakótelepi Óvodájának meghívására – a nevelés nélküli munkanapjukon – a nevelőtestület számára mindkét előadást bemutattuk. Nagyon örültünk, hogy fel tudtuk venni a kapcsolatot a téma kapcsán a pápai óvodákkal is. A hallgatóság körében három vendég óvodapedagógus is volt az Édenkert Református Óvoda kollektívájából.

A résztvevőkkel egyetértettünk Mahatma Gandhi gondolatával „Te magad legyél a változás, amit a világban látni akarsz!” Közösen ennek jegyében vágunk neki az új kihívások megvalósításának.

Bolla Zoltánné, ZÓBI mentor

Ajka Városi Óvoda, 8400 Ajka Bródy Imre utca 7.

06 88 508 160

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!