This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Turbó Csigák a Noszlopi VIII. Ízparádén

Örömmel fogadtuk a meghívást a noszlopi Lucullus Fogadó által nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Ízparádé Kiskukta kategóriájába. Csoportunkban (AVÓ-Katica Óvoda Csigabiga csoportja; Bolla Zoltánné, Máhr Judit és Balassa Eszter) mindig fontos szerepet játszott a gyerekek egészséges életmódra, ezen belül pedig az egészséges táplálkozásra nevelése.

Most 6-7 éves óvodások járnak hozzánk. Az elmúlt évek alatt elsajátították a diódaráló, a kés, a habverő, a reszelő, a fokhagymanyomó, citrom facsaró, mérleg, mérőpohár, nyújtófa, kiszúró használatát, így most már sokkal rutinosabban tevékenykedtek az eszközök használata közben. Újdonság volt az indukciós főzőlap, amin a gyümölcslét és a zselatint melegítették össze. Két délelőttre a konyhává átalakult csoportszobát izgatott kiskukták lepték el. Mindenki szeretett volna valamit készíteni, fontos volt a sorrend felállítása, a munkafolyamatok átbeszélése. Reggelente a higiéniai szabályok betartása és az eszközök előkészítése után mindenki a saját maga választotta munkának állt neki. Nagy izgalommal, fáradhatatlanul dolgoztak az apró gyerek kezek. Ahogy az ételek elkészültek, alig várták, hogy megkóstolhassák a jól ismert és az új ízeket egyaránt.

A gyerekekkel korábban már elkészített és megkóstolt sárgarépás pogácsa, avokádó krém és házi gumicukor mellé most készítettünk chia magos pudingot kompóttal, diós, sajtos tallért is. Az őszi papírgyűjtésen kapott pénzen vett gyümölcsaszalógépet is kipróbáltuk. Aszaltunk retket, céklát, sárgarépát, almát és banánt is. Péntek délután izgatottan találgatták, hogy nyerhetünk-e az elkészült ételekkel.

Vasárnap reggel 10 gyermek családja indult útnak velünk az óvodától Noszlopra, hogy közösen töltsünk el egy élményekkel teli délelőttöt. Megérkezésünk után a kiskukták felvették a kötényüket és az egyik édesanya által készített kukta sapkákat. A számunkra kijelölt asztalra felraktuk az ételeket, és ízlésesen feldíszítettük a terítőt a tálak között. A szülők feltűzték a munkák során készült fotókat a táblákra, és vártuk a zsűri és a közönség kóstolását. Mindenkinek ízlettek az ételeink, és az eredményhirdetésen elsőként szólítottak bennünket a Kis kukták kategóriában.

Bolla Zoltánné környezeti nevelő

Képek itt tölthetők le: 1, 2, 3, 4, 5,

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!