This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések

Köveskálon harmadszor is nagy az öröm


ko.jpg
 

Köveskáli Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda 2021-ben harmadszor nyerte el a Zöld Óvoda címet. Hogyan ünnepel egy apró Zöld Óvoda? Természetesen, természetesen.

2021. január 29.-én látott napvilágot a döntés, mely szerint az ősszel benyújtott Zöld Óvoda cím pályázatunk sikeres lett. Nagy öröm ez egy egycsoportos kis óvodának, 25 kisgyermekkel.

ajandek.jpg

Köveskál a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén van, a gyönyörű Káli – medence szívében, óvodánktól karnyújtásnyira van a természet. Négy környező kis település (Balatonhenye, Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla) óvodáskorú gyermekeit óvjuk, neveljük a környezet és a természet védelmére, szeretetére. Az egyik fő prioritása ez a saját készítésű Pedagógiai Programunknak. Az apró településeken mindig vannak csodálni való élményeknek, kirándulásoknak minden évszakban lehetőséget biztosító helyszínek. Közel van a Balaton, Révfülöp – melyet minden évszakban meglátogatunk.

Óvodánk az elmúlt 10-11 évben kívül-belül rengeteget fejlődött. Pályázaton nyert napkollektoros rendszer biztosítja a melegvizet. Korszerű nyílászárók, új cseréppel fedett tető, új vízvezeték és csatornarendszer, korszerű mosdó, tálalókonyha, a helyiségeknek megfelelő új padlóburkolatok, felújított falazat szolgálják kisgyermekeink óvodai nevelésének, élményekkel átszőtt mindennapjait.

Az udvaron lábonálló kerti tető alatt játszhatunk, foglalkozhatunk a gyerekekkel, amelyet úgy építtettünk meg, hogy a gyönyörű cédrusfánkat is belefoglaltuk, amely lombkoronájával árnyékot biztosít a tetőnek. Tavaly a fenntartó nyert új, korszerű játszóeszközöket, melyhez társadalmi munkával - a szülőkkel együtt – átgondolt, esztétikus, füves terepet alakítottunk ki. A szép, új játékeszközök marasztalása ellenére, továbbra is sokat kirándulunk, ismerkedünk, felfedezünk, hiszen védeni csak azt tudjuk, amit ismerünk, kötődünk hozzá. Legyen az védett virág, madár, vagy magukat gyakran megmutató vadon élő állatok, hegyek, erdők, patakok, vagy éppen a házaknál tartott különféle őshonos háziállatok.

02. 01-én egy izgalmas, havas kirándulást szerveztünk a harmadik Zöld Óvoda cím megünneplésére. Távcsővel felszerelkezve, egy közeli dombtetőről tekintettük meg a bennünket körbe ölelő havas hegyek, dombok szépségét., így közelebb került a távoli, fehér hóval tarkított kékség, s közben jó mélyeket lélegeztünk a friss, tiszta levegőből.

deszep.jpg

Másnap a népi megfigyeléssel kapcsolatos, Medve napot tartottuk meg az óvodában. Ezt az alkalmat is felhasználtuk arra, hogy tovább ünnepeljünk a gyerekekkel. A medve és a macska című mesét adtuk elő, medvés játékokat játszottunk, táncoltunk, verset, találós kérdéseket mondtunk, a gyerekek saját maci bábot színeztek. Az ünnep tiszteletére a nyakunkba kötöttük – gyerekek, felnőttek – a Zöld Óvoda logós kendőinket, szimbolizálva ezzel kis közösségünk összetartozását, mely a fenntartható jövőnk érdekében tevékenykedik.

tanc.jpg

A nap végén - eme ünnep emlékére – hátán Zöld Óvoda logót viselő mackót kaptak a gyerekek ajándékba. Kolléganőm, Kovácsné Süle Anikó egy rólunk mindent elmesélő követ festett a közösségnek ajándékba.

mindenkiorome.jpg

Kötéljártóné Kálmán Katalin

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!