This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Zöld Óvodai Élet

„10 éves a Zöld Óvoda pályázat" rendezvényeihez kapcsolódott a Salgótarjáni Összevont Óvoda Körúti Tagóvodája

2016 szeptemberében vettük át a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából, Román István helyettes államtitkártól, ünnepélyes keretek között a Vajdahunyadvárban, a Zöld Óvoda Bázisintézményi feladatok ellátására szóló megbízólevelet.
A felkérés örömmel töltött el bennünket, hiszen megtiszteltetés egy ilyen megbízás, és nagy felelősség az ezzel járó feladatok teljesítése. A megbízással vállaltuk, hogy a régiónkhoz tartozó gyermekintézmények, egyének és más közösségek környezettudatos szemléletének megalapozásában és fejlesztésében aktívan tevékenykedni fogunk.
A Zöld Óvodai kritériumrendszer követelményeinek való megfelelésünk alapján olyan környezettudatos szellemiséget vállaló gyermekintézmény vagyunk, amely a helyi pedagógiai program elvei, valamint a nevelőmunkánk gyakorlatának megvalósításával elérte, hogy 2014-ben elsők között nyertük el az Örökös Zöld Óvoda és ugyanekkor a Madárbarát udvar címet is.

A címátadó ünnepségen, a Vajdahunyadvárban emlékezetes ünnepség keretében mutathattam be „Út az Örökös Zöld Óvoda címhez” prezentációban, intézményünk 2006 és 2014 évek között végzett környezettudatos nevelést célzó nevelőmunkáját.
A bázisintézményi megbízás átvétele után éves munkatervet készítettünk a feladatok ellátására, valamint a „10 éves a Zöld Óvoda pályázat” országos programsorozatához való kapcsolódásunk tervezett tevékenységeiről.
Ennek egyik rendezvénye valósult meg 2017. április 20-án Salgótarjánban, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontjában.
A szervezés gőz erővel folyt már hetekkel előtte, és terveink között szerepelt, hogy az aulában megtartott, felnőtteknek szóló előadásokkal egy időben, 270 fő salgótarjáni óvodás gyermeknek szervezünk tartalmas délelőtti programot. 10 állomáson, olyan környezettudatos szemléletet fejlesztő játékokat terveztünk, amelyek megoldása után a menetlevélbe pecsét került volna. A 10 pecsét összegyűjtése, vagyis a feladatok teljesítése után, mindenki ajándékot kapott.

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!