This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Zöld Óvodai Élet

Beszámoló az Alsóerdei „Madár” tanösvényen tett kirándulásról

Az Erdők Hetén a Zalaerdő Zrt. vendégei voltak a Pillangó csoport nagycsoportosai.

A XVIII. Erdők Hete Programsorozat felhívására októberben jelentkeztünk, amely a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett lévő vadászháztól indult. Túravezetőnk a Zalaerdő Zrt. erdésze, Kálovics Norbert volt. Ennek során a tó szomszédságában létesített erdei tanösvényen mentünk végig, amely magában foglalja az erdei életközösségek ismertetését, különös tekintettel a területen található növény- és madárfajokra.

A kirándulás apropóját az óvodában éppen feldolgozás alatt álló projektünk, az „Erdővel, fával a holnapért” adta. A projekt keretén belül a gyermekek hét fontos üzenettel gazdagodnak. A túrán ezek közül a következő elemek kerültek kiemelésre:

  • A természet és a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás megismeréséhez támaszkodjunk szakemberekre (túravezető, erdész).
  • Az erdőben elszórt szemét nemcsak látványnak csúnya, de mérgezi a környezetet.
  • A település környéki erdőkben kirándulni, gyalogolni környezetbarát és egészséges, valamint segíti a természet megismerését.

A gyermekek érdeklődve nézték a madarakat ismertető táblákat, sokat kérdeztek. Kíváncsian figyelték a bokrok alatt megbújó gombákat, apró élőlényeket. Szédülten néztek a fák lombkoronája felé, megsimogatták az öreg fák mohatakaróját. Fáradtan, de élményekkel telve érkeztünk vissza az óvodába.

Terveink szerint tavasszal újból visszatérünk a Csónakázó-tóhoz.

Pirbus Henriett
Óvónő

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!