This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Zöld Óvodai Élet

Egy csepp környezetvédelem

A Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Szivárvány Óvodája Zöld Óvoda Bázisintézmény, „Egy csepp környezetvédelem” címmel szakmai konferenciát szervezett, 2017. március 22-én.

„Minden egyes esőcsepp az ég egy csókja.”

Friedensreich Hundertwasser

A Víz világnapján, 29 óvodából, 53 óvodapedagógus vett részt a szakmai napon. A program célja, a Tolna megyei óvodák, Zöld Óvodák számára kapcsolatteremtési illetve tapasztalatcsere lehetőség biztosítása és a fenntarthatóságra neveléssel kapcsolatos óvodai jó gyakorlatok bemutatása volt.

A konferenciát Simon István önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki elismerését fejezte ki az óvodapedagógusok felelősségteljes nevelőmunkája iránt. Az óvoda pedagógiai programját és nevelési gyakorlatát Tarr Ágnes intézményvezető, a „Szivárványos életképek” videofilm segítségével ismertette meg. Képes prezentációval mutatta be Regenyeiné Pénzes Krisztina munkacsoport-vezető az elvégzett fejlesztőmunkát, az utat, ami az Örökös Zöld Óvoda címhez vezetett. Az óvoda jó gyakorlatát, a Zöld kapu környezetvédelmi programot, videó és képi illusztrációval mutatta be Kovácsné Kollár Ágnes munkacsoport-vezető. Berklné Farkas Edit intézményvezető-helyettes, a „Víz, víz tiszta víz” projektet és a kapcsolódó tevékenységeket prezentálta. A vendég óvodapedagógusok nagy érdeklődéssel járták be az óvodát, és ismerkedtek nevelési környezetével, az alkalmazott eszközökkel, és a saját készítésű játékokkal.

kep1.jpg

kep2.jpg

 

A Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda is bemutatkozott a konferencián. Hollendusné Bíró Anett intézményvezető, valamint Csirkéné Vass Szilvia és Szabó Lászlóné óvodapedagógusok előadásai is színesítették a szakmai nap programját.

A konferencián bemutatásra kerültek az óvoda által meghirdetett „Alkotások újrahasznosított anyagokból” című pályázatra, óvodapedagógusok és gyermekek által készített kreatív ötletek. Az alkotásokat zöld szív szavazatokkal és környezetvédelmi kiadványokkal jutalmazták a résztvevők és az óvoda.

A jó hangulatú, tartalmas szakmai napot az óvodapedagógusok kiválóra értékelték. Visszajelzéseikben megfogalmazták elismerésüket a Szivárvány Óvoda környezetvédelmi nevelőmunkájával kapcsolatban és igényüket további hasonló szakmai programok iránt.

A szakmai nap sikeres megvalósítása érdekében végzett munkájáért, köszönet az óvoda minden dolgozójának.

kep3.png

Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda

kep4.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kocsolai Gyermeklánc Óvoda

kep5.jpg

Dalmandi Tagóvoda

 

 

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!