This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Zöld Óvodai Élet

Magonc-nap a Százszorszép Óvodában

Nagycsoportos kolléganőm megkért, kísérjem el őt, és hat nagycsoportosát a Magonc-napra. Örömmel mondtam igent, hiszen már többször vettem részt ezen az eseményen saját nagycsoportosaimmal, s mindig pozitív élményekkel tértünk haza.

Az idei Magonc napon a Százszorszép Óvoda  pedagógusainak ötletes, és rendhagyó szervezése által nyújtott élménydús programot minden résztvevő gyermeknek és pedagógusnak. Kihasználva egyedülálló adottságukat, játékos feladatokkal tarkított kirándulásra invitáltak bennünket a Merzse-mocsárhoz, pontosabban a „Kis-Merzséhez".

Munkám során környezettudatos szemléletem igyekszem óvodásaim értékrendjébe plántálni, s rajtuk keresztül a családok szemléletmódját is formálni. A Magonc-nap is erről szól: játékos, aktív programok által gyermekeink környezettudatos magatartását kialakítani, ismereteiket bővíteni, elmélyíteni.

A gyerekek a játékos feladatok közben vízi és vízparti állatokká változhattak, madarakkal, fákkal ismerkedhettek, megtudtuk, hogy az év madara a tengelic, közelről vizsgálhattak madárfészket, madártojást, szemétszedő manókká változhattak, „madáreleséget” gyűjtögethettek.

A tiszteletünkre háziállatokat hoztak a mezőre, sőt még egy őzbak is átszaladt előttünk, mintha csak üdvözölné a gyerekeket ezen a csodás májusi délelőttön.

Az idei program sem okozott csalódást. A gyerekek, s velük együtt mi pedagógusok is nagyon jól éreztük magunkat. Kellemesen elfáradva, hasznos ismeretekkel gazdagodva, friss levegőn töltött tartalmas délelőtt után tértünk vissza óvodánkba.

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!