This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Zöld Óvodai Élet

Zöld Hetek

A Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda 16. alkalommal szervezte meg a Zöld Hetek elnevezésű környezetvédelmi rendezvénysorozatát.

Ebben az évben a zöld tevékenységeket a gyógynövények jegyében terveztük. Horváthné Lóránt Mária és Varga Zoltánné szervezésében került sor a programokra.

 Zöld Hetek a Gyenesdiási Bölcsőde és Óvodában

Ebben az évben a zöld tevékenységeket a gyógynövények jegyében terveztük. Horváthné Lóránt Mária és Varga Zoltánné szervezésében került sor a programokra.

2014. április 16-án az ünnepélyes megnyitó után, melyet Gál Lajos polgármester úr tartott, az intézményvezető, Világos Csabáné átadta a rajzverseny okleveleit, ajándékait. A Döngicsélő címmel meghirdetett rajzpályázatra 140 alkotás érkezett. A játékos természetvédelmi vetélkedőn 11 csapat mérette meg magát.

Udvarunk zöld növényei közé aranyvesszőt és gyöngyvesszőt ültettünk polgármesterünk segítségével.

Április 17-én, csütörtökön a húsvét jegyében kézműves tevékenységek közül választhattak az érdeklődő gyerekek. A csuhézást Vargáné Nyíri Csilla, Hársfalvi Györgyné és Horváth Szilvia mutatta be. Agyagozni Tálos Andreával tudtak a gyerekek. A papírmerítés rejtelmeibe Szigeti-Lekics Andrea vezette be az ovisokat.

Április 18-án különböző húsvéti ételeket készítettek és kóstoltak a csoportok. Ajándékul az udvaron használható játékeszközök várták őket.

Április 22-én, a Föld napját gyalogtúrával ünnepeltük. Kedvenc kirándulóhelyünkre, a Nagymezőre mentünk el a csoportokkal.

23-án, szerdán kerékpáros próbatételen és a keszthelyi Rendőrkapitányság interaktív előadásán vettek részt óvodásaink. A helyi Polgárőrség segített az utca biztosításában.

Április 24-én, csütörtökön a csoportok kirándulást szerveztek a szülők bevonásával különböző helyszínekre: a Sümegi várba, a keszthelyi Vasúti Múzeumba és a Georgikon Múzeumba.

Április 25-én, a zárónapon „Kamillatánc” címmel bemutató foglalkozást tartott Kun Sándorné, majd Takács Ferenc gyógynövényszakértő tartott előadást a gyógynövények gyűjtéséről és felhasználásának lehetőségeiről.

Világos Csabáné
intézményvezető

Zöld Hetek a Gyenesdiási Bölcsőde és Óvodában

Zöld Hetek a Gyenesdiási Bölcsőde és Óvodában

zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!