15 év - 15 néptánc motívum

Mire megyünk együtt? Te, hogy csinálod? – Javaslatok „Jó gyakorlatok” összegyűjtésére

 

15 év –15 néptánc motívum. A javaslatot tevő, Agrárminisztérium Zöld Óvoda Bázisintézménye (Vas megye), a Szombathelyi Mocorgó Óvoda néptánc motívum gyűjtemény összeállítására hívja az óvodákat. A táncmotívumokat fotó és leíró szöveg, vagy leíró szöveg és vonalas rajz illusztrációval ellátva kérjük a zoldovoda@mmgm.hu e-mail címre elküldeni október 31-ig. Az összegyűlt anyagot a meghirdető bázisintézmény koordinátora egybefoglalja/egyesíti 2021. december 10-ig, utána mindenki megtekintheti a Zöld Óvoda honlapon.

„15 év – 15 néptánc motívum”

Táncos lábbal, forró szívvel

 

Tisztelt Kollégák!

A Szombathelyi Mocorgó Óvodában 1993 óta, játékoskeretek között folyik az óvodás gyermekek néptánc oktatása. 2001 óta hagyomány, hogy a tavaszi időszakban teret adunk városunk néptáncot szerető óvodásainak, nem verseny jelleggel a bemutatkozásra az „Óvodások körjáték és néptánc találkozóján”.

Tegyük emlékezetessé a Zöld Óvoda pályázat 15. éves jubileumát!

Kezdeményezésünk címe: „15 év, 15 néptánc motívum.”

Csatlakozzatok hozzánk! Készítsetek motívum gyűjteményt az általatok tanított, az óvodás korosztálynak és a helyi sajátosságoknak is megfelelő néptánc motívumokból! A 15 néptánc motívumon keresztül mutassátok be, Ti mit tartatok fontosnak, melyek azok a kezdeti néptánc motívumok, (lépések), amelyek segítségével megalapozzátok az óvodás gyermekek néptánc szeretetét!

„Járd ki lábam, járd ki most, nem parancsol senki, most!”

Készítette:

Fallerné Nagy Ildikó Katalin az Agrárminisztérium Zöld Óvoda Bázisintézmény koordinátor