Mire megyünk együtt? Te hogy csinálod?

Mire megyünk együtt? Te, hogy csinálod? – Javaslatok „Jó gyakorlatok” összegyűjtésére

 

,,Süssünk, süssünk valamit" (zöld receptek óvodásoknak)

Receptgyűjtemény ide kattintva érhető el

 

Főzni jó. A Szent Margit Római Katolikus Óvoda (8200 Veszprém, Dózsa György utca 13.) egy receptgyűjtemény összeállítására vállalkozott a Veszprém megyei Zöld Óvodák bevonásával. A gyűjteményben csupa olyan recept kap helyet, amelyek alapján elkészített ételek egészségesek, s amelyet a gyermekek felnőtt segítőikkel, szüleikkel, óvónőikkel könnyen össze tudnak állítani, el tudnak készíteni. Jó lenne, ha ehhez az egész országból csatlakoznának óvodák. Az összeszerkesztett anyagot, a Zöld Óvoda szakácskönyvet december 5-e után a Zöld Óvoda honlapon lehet elérni.

FELHÍVÁS

 Kedves Zöld Óvodások, kedves Pedagógusok!

A Zöld Óvoda pályázat 2021-ben ünnepli

15 éves évfordulóját.

 

Óvodánk, a veszprémi Szent Margit Római Katolikus Óvoda ez alkalomból egy recept gyűjtemény elkészítésére vállalkozott, Veszprém megye Zöld Óvodáinak segítségével.

A gyűjteményben csupa olyan recept kap helyet, melyet a gyerekek szüleikkel, óvónőikkel könnyen el tudnak készíteni.

Meggyőződésünk, hogy a környezettudatos nevelés mellett az egészséges életmódra nevelés is meghatározó az óvodás korú gyermekek fejlődésében, szemléletének formálásában Főzni jó! programunk keretében a gyermekek egészséges étkezéssel kapcsolatos ismereteiket tovább gazdagítjuk, bevonva őket a zöld konyha világába. Megtanulják használni a fűszernövényeket, felhasználni az egészséges, vitaminokban dús gyümölcsöket, zöldségféléket.

Kérjük, csatlakozzatok a gyűjtéshez és küldjétek el a jól bevált, kipróbált recepteket megyétek bázisóvodája e-mail címére!

Köszönjük együttműködéseteket!

Szent Margit Római Katolikus Óvoda nevelőtestülete