A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda Cím pályázatra

A címpályázat benyújtása folyamatos, a 2015. évi pályázati kiírásig a 2014. évi pályázati kiírás szerint nyújtható be.

A Zöld Óvoda Cím azon nevelési intézmények elismerése, amelyek kiemelten, a helyi célok és feladatok tudatosan átgondolt rendszerében, a mindennapi gyakorlatukban megvalósítják a környezet- és egészségtudatos magatartásra és életvitelre nevelést. A tényekkel és adatokkal alátámasztott tevékenységeiknek az eredményei a Zöld Óvoda Címhez kapcsolódó Kritériumrendszernek megfelelnek.

Az Örökös Zöld Óvoda Címmel azon óvoda rendelkezhet, amely nevelő és fejlesztő munkájának eredményeivel legalább 9 éven át folyamatosan bizonyította elkötelezettségét a Zöld Óvoda Kritériumában megfogalmazottak széles körű, sokszínű és korszerű megvalósítását.

A Zöld Óvoda Cím elnyerésével a nevelési intézmény automatikusan csatlakozik a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatához (www.zoldovoda.hu)

A Zöld Óvoda címet és az Örökös Zöld Óvoda címet pályázati úton lehet megszerezni. A címpályázatot a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából jelenleg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum hirdeti meg évente.

http://zoldovoda.hu/palyazati-eredmenyek/palyazati-felhivas-zold-ovoda-es-orokos-zold-ovoda-cim-elnyeresere-2014