This is an example of a HTML caption with a link.
Üdvözöljük a Magyarországi Zöld Óvodák Hálózatának honlapján! Tudjon meg rólunk többet!

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Zöld Óvoda, Címmegtartó és Örökös Zöld Óvoda címek ünnepélyes átadása a Vajdahunyadvárban


Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár 2019-ben tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Zöld Óvoda, Címmegtartó Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda nyílt pályázatot óvodák számára.

A 2018. szeptember 6. és 2019. szeptember 5. között beadott pályázatok közül az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma összesen 235 feladatellátási helynek ítélte oda az elismerést. 48 intézmény első alkalommal, 78 intézmény második alkalommal, 65 intézmény harmadik alkalommal nyerte el a címet, 41 intézmény Örökös Zöld Óvoda, 3 intézmény pedig Címmegtartó Zöld Óvoda oklevelet kapott.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és az oklevelek átadására 2020. január 23-án szakmai nap keretében került sor a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. A nyertes óvodák részére az okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára adta át.

A szakmai nap keretében négy előadás is elhangzott a természetközeli – erdei - környezettudatos nevelés témakörében.

Elsőként „Magyarországon a természetközeli óvoda kezdeményezés és a Visegrádi Alap által támogatott projekt bemutatása” címmel Wächter Balázs, a Farm-Alapú Nevelésért Egyesület, Horváthné Gfellner Csilla és Gerendai Zsuzsanna óvónők pedig a Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda képviseletében tartottak előadást.

Ezt követte a „Rousseaui természetelvű óvodai nevelési program bemutatása, és annak gyakorlati alkalmazása” című előadás. Gál Judit az egri Benedek Elek Óvoda vezetője az elméleti hátteret ismertette, Krinszkiné Dulai Judit, a Bervavölgyi Tagóvoda vezetője pedig a gyakorlati tapasztalataikról, a megvalósulásról számolt be.

Bagi Márta mesterpedagógus, a Zuglói Napraforgó Óvoda vezetője „Ahogy anno a nagymamám...” című előadásában ismertette több éves projektjük élményeit, tapasztalatait.

A szakmai blokk utolsó előadásában Geröly Krisztina, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezető helyettese, az Erasmus + program „Life” projekt koordinátora mutatta be nemzetközi programjukat „Környezeti mozgóprogram gyermekeknek” címmel.

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárának, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárának köszöntője után a Katolikus Iskolaközpont Patrona Hungariae Óvodájának Farsangi alakoskodók című néptáncműsorát élvezhette a nagy számban megjelent díjazott és meghívott vendég.

Az esemény az oklevelek ünnepélyes átadásával zárult.

A címet elnyerő intézményeknek ezúton is gratulálunk!


 


zoldovoda-kiemelt-01.png

15 éves a Zöld Óvoda pályázat

Folyamatosan értesülhet a jubileumi év eseményeiről!

 

 

Zöld Óvodák Magyarországon - térkép

Óvodáink Magyarországon

Térképes elrendezésben megtekinthetőek a Zöld Óvoda listák

 

 

Zöld Óvodák a Facebookon

Kövessenek bennünket!